BRÜSSZEL–()–A Syntagma Capital ma bejelentette az Aginode (https://www.aginode.net), vagyis a Nexans korábbi távközlési és adatközpont üzletágainak felvásárlását.

A néhány hónapja Aginode névre átkeresztelt vállalat optikai szálas és réztechnológiákon alapuló intelligens csatlakozási megoldásokat tervez, gyárt és forgalmaz adatközpontok, okos épületek és távközlési szolgáltatók számára. A vállalat 2022-ben körülbelül 200 millió eurós bevételt ért el több mint 100 országban, köszönhetően 8 ipari telephelynek, amelyek Franciaországban, Belgiumban, Németországban, Görögországban, Marokkóban és Kínában találhatók. A vállalat körülbelül 680 munkavállalót foglalkoztat világszerte.

„A Syntagma örömmel jelenti be az Aginode tranzakció lezárását, amely az alap második portfóliótársasága. Az egyesülési és felvásárlási piac továbbra is kihívásokkal teli, ez a tranzakció azonban azt bizonyítja, hogy képesek vagyunk a bizonytalan időket is átvészelni és olyan leválasztási megoldásokat kínálni, amelyek gyorsak és biztonságosak, miközben nagyon megválogatjuk a tőkeallokációnkat” – mondta el Sebastien Kiekert Le Moult, a Syntagma vezető partnere.

„Csodálattal szemléljük az Aginode-ban rejlő lehetőséget, és alig várjuk, hogy a vezetőséggel közösen egy példátlanul sikeres jövő felé vezessük a vállalatot” – mondta el Frank Coenen, Syntagma-partner.

A tranzakcióban részt vevő Syntagma csapat tagjai: Sebastien Kiekert Le Moult (vezető partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), João Pilecco (elnökhelyettes) és Ludovic Ruffenach (vezető munkatárs) és Alicia Azéma (vezető elemző).

A Syntagma a következő tanácsadókkal dolgozott együt: Willkie Farr & Gallagher (Hugo Nocerino, Ji-Soo Kim, Rudy Merlet, Faustine Viala, Charles Bodreau, Charles-Antoine Erignac, Jordan Pontal) PwC tranzakció (Eric Douheret, Clément Meudec, François-Xavier Bornet, Edouard Bitton), PwC jog és adózás (Anne-Valerie Attias-Assouline, Mathieu Norest, Morgane Croisier, Aurélie Cluzel-d’Andlau, Claire Pascal Oury), Roland Berger (Victor Marcais, Yaroslav Stetsenko), és ERM (Maryelle Ouvrard, ChinChin Lim).

Amit a Syntagma Capitalról tudni kell:

A Syntagma olyan vállalatokba fektet be, amelyek hasznosíthatják a cég gyakorlati, operatív szakértelmét, melyre támaszkodva felgyorsítható valamennyi érdekelt fél növekedése és javítható a teljesítményük. Cégünk hatékony üzemeltető, és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a globális vállalatokkal való együttműködés és azok irányítása terén, és saját belső erőforrásaira támaszkodva sikeres stratégiákat dolgoz ki, illetve hajt végre a partner vállalatokban rejlő lehetőségek kiaknázása és a hosszú távon is fenntartható érték biztosítása céljából. A Syntagma számos ágazatban fektet be, illetve működtet vállalatokat, de erőfeszítéseit elsősorban az anyaggyártásra, a vegyiparra, a gyártóiparra és az üzleti szolgáltatások piacára (ideértve a gyártást, elosztást, szállítást és logisztikát, berendezés-bérbeadást, fémmegmunkálási szolgáltatásokat és egyéb szektorokat) összpontosítja. A Syntagma, amelynek székhelye Brüsszelben, Belgiumban található, és mint az ENSZ által kidolgozott Felelős Befektetési Elvek aláírója, elkötelezett a magas szintű környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatok alkalmazása iránt minden befektetésében. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://syntagmacapital.com

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

source